maanantai 11. marraskuuta 2013

Happy news!!

JEE!

Tänään se saapui 1 vuoden ja 2 kuukauden odottelun jälkeen:

 
 
Uusi Turkin kansalainen tässä päivää! Eikun siis merhaba ;)
Toissa maanantaina sähköpostia tarkistaessani olin vetäistä kahvit kurkkuun ja nenään ja joka paikkaan, kun huomasin, mitä lähetystöstä saapunut (hyvin nuiva) viesti piti sisällään - kansalaisuushakemus on hyväksytty! Pyydettiin lähettämään postimerkit, passikuvat, mun passi ja 3 euroa kimlikin eli turkkilaisten henkkareiden tekoon.

Ei toki mennyt taaskaan niin kuin Strömsössä. Lähetin sinne mustavalkoiset kuvat, koska noh, täällä mustavalkoiset kuvat on lainmukaiset ja kymmeniä kimlikejä nähneenäkään ei  tullut muuta mieleen. Niidenhän piti olla värilliset - KIITOS KUN MUISTUTITTE! No ei hätää, mulle oli jäänyt just ne 3 vaadittavaa värikuvaa kesältä, kun hain oleskelulupaa. Eikun kuvat postiin toistamiseen.
Inhotti lähettää passi postissa, onhan se nyt vastenmielistä että se seikkailee ympäri Suomea. Tietysti lähetin kirjattuna kirjeenä.Olivat ottaneet passista vaan kopiot, niitähän en itse olisikaan voinut ottaa...

Tää on ollut erittäin ärsyttävä ja hidas prosessi. Olisi tähän kyllä varmaan saanut menemään 10 vuottakin, joten oon iloinen. Olisivat saaneet tulla kyllä jo kesällä, niin ei olis tarvinut ostaa oleskelulupaa! Anyway all good in the hood! Nyt ei tarvitse enää huolehtia oleskelu- tai työluvista <3 Nyt oon kansalainen ja Turkin päässä käytössä tulee olemaan isän sukunimi. Nyt voisin helposti hommata myös turkkilaisen passin, mutta sitä pohdin vielä. Se joka tapauksessa vaatii henkilökohtaisen käynnin lähetystöön, mutta tammikuussa olen menossa Helsinkiin joten mietin asiaa siihen asti :)

Pari biisiä tähän ilottelun loppuun:
Oon seurannut näitä tyyppejä parisen vuotta, noi jätkät on niin FIERCE! Ja ne tanssii korkkareilla! :D tänä vuonna oon tosin melkeen tippunut kelkasta kun on tullut niin paljon uusia biisejä. Turkkibiisejä unohtamatta! Niin hyvä biitti!

8 kommenttia:

 1. Paljon Onnea kansalaisuudesta! Minkälainen prosessi tää oli? Jotain kielitestejä ainakin? Tässä uusi lukija terve vaan. Jos haluat käydä kurkkaaa mun blogi on osoitteessa http://seikkailuniturkissa.blogspot.com/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olenkin lukenut blogiasi joskus, en oo muistanut lukijaksi liittyä :)

   Ei itse asiassa mitään kielitestejä tai muitakaan "vakuutteluita", kansalaisuutta on mahdollisuus hakea kun isä on turkkilainen. Tää oli tarkoitus tehdä jo kun synnyin, mutta se jäi sitten. Piti käydä Helsingissä lähetystössä paikan päällä tekemässä itse hakemus, ja sitten alkoikin paperirumba :D piti olla kaikkia mahdollisia todistuksia maistaarista, tiedot minusta, äidistä, isästä, vanhempien vihkitodistus, todistus siitä, tästä, tuosta ja vielä tuostakin. Suurin osa lähetettiin alussa mutta vielä elokuussa mun piti lähettää paperi, jossa mun siviilisääty käy selväksi :D ja kaikki tietysti käännettyinä. Sitten homma siirtyi jonnekin Turkin päähän, jossa se sitten antoikin odotuttaa.

   Että aikaavievää ja hidasta oli, ja totta kai kaikki käännökset ja postittelut yms. söi rahaakin. Mutta on sen arvoista :)

   Poista
  2. Okei. Eli asut nyt Suomessa? Onko joskus tarkoitus muuttaa Turkkiin?

   Poista
  3. Joo, nyt taas Suomessa. Luulenpa että menen sinne taas keväällä :)

   Poista
 2. Voi vitsi onnea paljon!! :-) helpottaa varmaan huomattavasti ihan kaikkea kun kansalaisuus löytyy! Onnea vielä heheh :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo kyllä nyt helpottuu, eniten toi ettei tarvi ressata mistään luvista enää :)

   Poista
 3. Oiii jee, onnea hirmuisesti!! :)

  VastaaPoista