maanantai 16. joulukuuta 2013

Miehistä

Eräs lukija antoi postausvinkin ja pyysi, että kirjoittaisin näistä Turkin/Alanyan "kuuluisista" miehistä ja kertoilisin vähän aiheesta, kun oon kaikenlaista siellä toki asuessa ja työskennellessä nähnyt. Vaikka näin on ja omakohtaistakin kokemusta löytyy niin en tiedä, onko mulla tähän hirveen painavaa sanottavaa! Vähän nyt kuitenkin sitä yleistä höpinää, mietteitä ja kokemuksia piisaa tässä. Miehethän on aiheena aina kiinnostava ja keskustelua herättävä ;) 

Korostan vielä, että nämä ovat minun kokemuksiani ja havaintojani ja pyrin olemaan yleistämättä, koska silloin lähdetään kauas totuudesta. En halua myöskään arvostella kenenkään käyttäytymistä tai mitään muutakaan vaan yritän kirjoittaa diplomaattisesti, mitä itse oon nähnyt!
Kuvitukseksi sekalaisia Alanya-kuvia, kun en tiedä mitkä kuvat tähän oikein sopisi eikä tylsäksi kuvattomaksikaan viitsinyt jättää :D


Mä en oikein tiedä edes miten aloittaa ja jakaa nämä ajatukseni, taitaa olla ihan virallisesti ensimmäinen mielipidepostaus! :D tosin sellaiseen tarvitaan kai mielipiteitä...? Eheh.

Alanyahan täysi turistirysä ja muutenkin hieman modernimpi ja länsimaalaisempi kuin monet muut kaupungit, varsinkin itään mentäessä, joten tietty kaikkia lieveilmiöitä siellä esiintyy ja osa niistä melko näkyvästi  Mitä pitempiä aikoja oon siellä viettänyt, sitä enemmän oon tietenkin päässyt seuraamaan jos jonkinlaista menoa. 
Oon todistanut sitä, että soitetaan peräkkäin kolmelle tyttöystävälle Eurooppaan ja kaikille lässytetään identtiset lirkutukset. Ja että pyöritetään joka ikinen ilta uutta tyttöä. Ja että kännykän kalenterissa on tarkat merkinnät milloin tulee sweety 1 Norjasta, sweety 2 Suomesta ja sweety 3 Hollannista. Ja miten helpoille eurooppalaisille naureskellaan selän takana. Ja miten jätkä soittaa kaverilleen että nyt tänne, täällä on yks kenet voit fiksata (="fix a girl" on sanonta jota en kerta kaikkiaan kestä enää. Autoja fiksataan!!).

Ja sitten oon todistanut, millainen mies voi parhaimmillaan olla. Tunnen sieltä ihania pariskuntia, joilla on takanaan vähintään Titanicista seuraava rakkaustarina.Tiedän niin monta fiksua, modernia, romanttista miestä, jotka elävät hyvässä parisuhteessa eurooppalaisen kanssa. Vanhempia pariskuntia, nuorta lempeä, perheitä. Ja kerran todistin jopa niin päin, että suomalainen mies rakastui turkkilaiseen naiseen! :) Tää on aiheena hyvinkin kaksipiippuinen, koska tilannehan on sama tasan jokaisessa maassa ja kaupungissa. Löytyy hyviä miehiä, löytyy häntäheikkejä, idiootteja, mulkkuja, fiksuja, normaaleita ja vielä kaikkea siltä väliltä. Ei näiden baaripoikien maine ole ihan tyhjästä kehittynyt tai taivaasta tippunut, onhan se tosi. Ehkä Alanyassa tämä monenmuotoisuus näkyy paremmin kuin monissa muissa paikoissa, koska niin monella on sieltä kokemuksia ja tietoa. Ja niinhän sitä aina sanotaan, että yhtä positiivista kokemusta kohti kerrotaan kymmenen negatiivista. Koska Alanya ei ole mikään uusi matkakohde ja on kooltaan iso, kokemuksia ja matkakertomuksia löytyy niin paljon. Jo yleensä pelkkä tavallinen keskustelu Alanyasta lähtee melko pian keulimaan sivuraiteille. Limaset baaripojat! Viisumin perässä juoksevat lirkuttelijat! Pettäjät! Kuppa ja kuus muuta! Alanyan ja muiden rysien baaripojat on puhuttaneet jo niin kauan ja sellaisella raivolla, että hyvät miehet, parisuhteet ja kokemukset jää ihan helposti taka-alalle!

Ja entäs sitten mun kokemukset ja parisuhteet? Tätä aihetta en oo täällä paljon avannutkaan, en oikein tiedä miksi. Oon muutaman kerran seurustellut turkkilaisenkin kanssa, kyllä. Muistaakseni jossain loppukesän postauksissa taisin mainita "hellun", mutta enempää en oo näistä aiheista koskaan kertonut. Ehkä en oo katsonut niitä olennaisiksi :D
Mutta tosiaan, omat seurustelusuhteet on enimmäkseen positiivisia. Negatiivista on ollut mustasukkaisuus ja se että yritetään vaikuttaa elämään ja tekemisiin. Muutamalle oli suurikin ongelma alkoholin kohtuukäyttäminenkin, baareissa käymisestä ja tatuoinneista nyt puhumattakaan. Mua edelleen naurattaa eräs toissakesäinen toteamus, jonka logiikka loistaa poissaolollaan; "Sä olet puoleksi turkkilainen, joten sun pitäis olla puoleksi muslimi."
Oon seurustellut enemmän vanhoillisemman kurdin kanssa, kuten myös huomattavasti modernimman ja uskontoakin kyseenalaistavan miehen kanssa. Ja siltä väliltäkin.
Joka tapauksessa kaikkia suhteitani muistelen kuitenkin enemmän positiivisesti kuin negatiivisesti. Ja itse asiassa kaikkien (näistä sanavalinnoista tulee mieleen että kyse on väh. kymmenestä mutta ei todellakaan :D) entisien poikaystävien kanssa oon väleissä, ellen sit ihan kaveri. Tosin ehkä se kertoo vain siitä, että mikään ei ole ollut tarpeeksi suuri rakkaus, etteikö kaveruus onnistuisi. Tai eräs on, vaan ei turkkilainen... Ah, tästäkin väännöstä saisi varmaan oman ylianalysointipostauksensa :DTämä aihe on hyvin räjähdysherkkä ja puhuttanut paljon blogimaailmassa. Aiheesta on vaikea keskustella diplomaattisesti ja ketään loukkaamatta, koska yleistäminen alkaa hyvin helposti ja silloin totuuden ja arveluiden ero hämärtyy. Lähinnä kyse oli omien kokemusten jaosta, muistakaas se :) 

Ps. laittakaa ihmeessä lisää postausideoita!

30 kommenttia:

 1. Mulla nyt ei tähän aiheeseen oo oikeen mitään kommentoitavaa kun ei oo mitään kokemusta tms, mut tää oli just hyvä postaus. :) Eikä mun mielestä ainakaan ollut mitään yleistämistä, että tuskin tästä ketään loukkaantuu. :D Mä haluisin lisää jtn mielipidepostauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta :) ja toivotaan, ei sitä koskaan tiedä haha... Ja okei, niitä luvassa :)

   Poista
 2. Hyvä oli <3 Mun piti olla hiljaa, mut en ookkaan... Mä en itseasiassa tiedä onko tämä hieman kaukaa haettua, mutta mitä oon Marmariksen seudulla seurannut noita poikia.. niin oon tehnyt sellaisen havainnon, että useimmat näistä pojista on aika lipeviä ja mä nään ainakin jo kasvoista, että tolla on nyt joku ihan muu mielessä. :D En tiedä, niillä on sellainen tietynlainen tyyli ja olemus, vaikea selittää.... ja se nyt tietenkin vielä vahvistaa käsityksen mikäli vieressä on nainen, joka on +60v tai +150kg. Useimmiten näiden käsipuolessa on just tälläinen nokkava pystyletti, joka kävelee kun maailman omistaja. :D Siis tää nyt on vaan mun mielipide mitä oon noita tarkkaillut ja suurin osa mun tapaamista kusettajista ei näytä kyllä millään lailla kiltiltä pojalta ja rakastavalta perheenisältä, ja se kusetus paistaa kilometrin päähän. Mutta tottakai niitä on sellaisiakin, jotka osaa hämätä tosi hyvin ja on kaukana tästä mun kuvailusta, mutta silti on ihan muut asiat mielessä.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ja tiiän mitä tarkoitat, kyllä joistakin saattaa nähä jo naamasta että on lipevää sorttia tai ettei tosiaan oo ekaa kertaa näissä homminna :D tuo "nokkava pystyletti" oli kyllä osuva, hahaa.... Joskus kesällä heitin vitsiä jonkun kanssa, että tukan pituus tuntuu selkeesti korreloituvan kusipäisyyden kanssa :D

   Poista
  2. Hahaa, tuohan sattui...mun miehellä on lyhyt tukka ;) Mutta oot ihan oikeessa, mä tunnen yhen miekkosen joka on maailman suurin kusipää naistennaurattaja ja silläkin on tollanen pitkä pystyletti :D

   Poista
  3. Niinpä tietenkin ;) Tuskin on ihan täysi totuus mutta monesti pitää paikkaansa, haha

   Poista
  4. marmaris on turisti kohde, tottakai siellä on noita kuuluisia pimpanraivaajia, ja ne ottaa turistin / turisteilta vaan sen takia että tietää niiden olevan " helpompia " koska suurin osa turkkilaisista tytöistä on edelleen tosi varuillaan seksistä ja odottaa.
   Itsevietän melkeen jokasen kesäni marmariksessa, ja mun poikapuoliset ystävät on tosi hyviä tyyppejä, olin sitten suomalaisen ystäväni seurassa tai en.

   Poista
  5. Näinhän se on, turistikohteet on aika samanlaisia. Tai ei tarvi olla edes turistipaikka että noita "raivaajia" löytyy :D onneks voi tosiaan itse päättää millasten ihmisten kanssa hengaa :)

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu :) Tosiaan Turkki on sen verran iso maa että sinne mahtuu jos jonkinmoista miestä ;) Tosta Alanyan menosta voi olla niin montaa mieltä. Mä oon aina ollut sitä mieltä että "it takes 2 to tango", joten ei voida syyttää pelkkiä turkkilaisia poikia siitä mitä Alanyassa tapahtuu ;)
  Ainoo mikä mua harmittaa on se että moni turistimatkalla Alanyassa käyvä ei tunnu ymmärtävän että elämä muualla Turkissa ei ole samanlaista kun Alanyassa. Monelle tulee yllätyksenä se että monenkaan miekkosen perhe ei tiedä mitä poika-kulta Alanyassa puuhailee, ja jos tietäisi ei hyväksyisi poikansa puuhia. Niin ja että meno ei ihan samanlaista ole kaupungeissa, jota turistit eivät ole vielä valloittaneet.
  Oli oman perheenkin ilmeet näkemisen arvoisia kun saapuivat mieheni kotikylään ensimmäistä kertaa, kun olivat ennen vain Alanyassa matkustelleet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja niinpä, tuo on ihan totta! Ei ne pojat keskenään sitä mainettaan ole luoneet ;) en viitsinyt siitä suoraan mainita, ettei kukaan ota itseensä. Mut se on ihan tosi, turistit omalta osaltaan vaikuttaa siihen yhtä paljon kuin toinenkin osapuoli.
   Ja sanopa muuta! Jotkut elää ihan kaksoiselämää ja saisi kyllä moni äidiltään selkään jos selviäis asioiden oikea laita :D

   Poista
  2. Onhan se oikeesti niin että moni turistikin käyttäytyy lomalla hiukan "rennommin" kun kotimaassaan. Ikinä en ainakaan Suomen baareissa näe puolialastomia (tai alastomia, niitäkin on Turkissa tullut nähtyä) nuoria tyttöjä tanssimassa baaritiskillä. Siitä voi jo päätellä että tuskin ne kaikki paikallisetkaan normaali oloissa baaritiskeillä tanssisi tai tyttöjä niin avoimesti naurattaisi :) Tokihan se ei tarkoita sitä että minun tai kaikkien muidenkaan pitäisi sitä hyvällä katsoa, kaikilla saa olla omat mielipiteet ja kaikilla on oikeus tehdä mitä haluaa :)

   Meillä edelleen mies piilottelee jopa tupakointia vanhemmiltaan, ettei vaan tule satikutia! Joten siinä voisi anopin silmät tippua päästä kun olisi näkemässä mitä tuolla Alanyassa todella tapahtuu, hih :D

   Poista
  3. Näin on, ja tosiaan niin kauan kun itse on tyytyväinen siihen mitä tekee eikä välttämättä odottele liikoja niin kaikki on hyvin! Onpahan tässä itselläkin ollut lomaromanssia, kenelläpä ei :)

   Ja voi raukkaa! Toivottavasti ei jää kiinni :D

   Poista
 4. kiitos mahtavasta postauksesta! Hyvin kerroit juuri näistä asioista, mistä alanya on kuuluisa. Itse olen kaukosuhteessa turkkilaisen poikaystäväni kanssa, enkä ole saanut kuin pari asiallista kommenttia meidän suhteesta. Tosiaankin "kaikki" ajattelevat heti, että olen langennut johonkin "turkkilaiseen naistennaurattajaan" ja että poikaystävälläni olisi monta muutakin kuin minä. Ja olen kyllä heti silloin vuosi sitten tehnyt selväksi, mitä turkkilaisista miehistä ajattelen, ja häneltä saankin aina kuulla että ei pidä maalailla piruja seinille ;) -ja saan kuulla myöskin siitä, kun mieheni tavatessa hän joutui viikonverran mua "iskemään" ennenkuin annoin hänelle edes mahdollisuuden, elin vain siinä uskossa, että KAIKKI turkkilaiset miehet ovat noita kuuluisia, joilla on moooonnia my loveja ympäri eurooppa. Tästä olen oppinut, että silmät auki ilman ennakkoluuloja matkaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäsit! Niinpä, kaikki ei oo niin mustavalkoista. Tuossakin huomaa että eihän sun poikakaverille tunnuta antavan edes mahdollisuutta, kun kaikkien ennakkoluulot on niin rajuja :D hyvin sanottu toi vika lause, ilman ennakkoluuloja vaan matkaan ja kunhan itse tietää mitä haluaa kuitenkin olematta liian sinisilmäinen eli terveellä järjellä vaan niin hyvin menee :)

   Poista
  2. Joo, ja toi tukkajuttu oli muuten aika osuva :)) kyllähän sen jo naamasta ja olemuksesta näkee, etenkin tälleen kun on pitempään sivusta seuraillut ;)
   -harmittaa vaan, kun niin moni luulee alanyaa bilemestaksija se parhain anti jää näkemättä..

   Poista
 5. Hahaa tääpäs oli just hyvä! Nauroin tolle tyttöjen fiksaamiselle, voi luoja :-D ja ehkä tuollakin se joidenkin miesten "villi ja vapaa" elämäntyyli on tulosta justkin siitä et kun kotikylässä ei voi ja eurooppalaiset tytöt voi... Mut tosiaan, vaikka minkälaista porukkaa mahtuu niin kaupunkiin ku kaupunkiin ni enemmän mulla on sieltä hyviä muistoja ihmisistä kuin huonoja, vaikka ompas niitäkin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo äläpä, saan ihan kylmiä väristyksiä jos kuulen sen vielä :D
   Vähemmästäkin menee sekaisin, jos on koko elämäsä elänyt vanhoillisessa kylässä ja sit saapuu johonkin rysään jossa tytöt tulee jalat auki vastaan, ei oo tosiaan ihme :D

   Poista
 6. Hyva postaus ja hmm tosiaan nykyaan ihmiset on niin herkkanahkaisia etta ottavat nokkiin helposti vahan kaikesta, mitaan ei saisi yleistaa eika sanoa, pitaisi vaan hissutella ja kehua, hyvin diplomaattisesti kirjoitit ja ihan totta, tuskin on Alanyan meno kauheasti muuttunut vaikken ole moneen vuoteen kaynyt mutta voi herranjumala tosiaan millaista menoa se oli ainakin silloin, monet pojat tulee sinne pitamaan hauskaa, niita tyttöja kun on tarjolla vahan toisella tavalla kun omassa kotikylassa ja missaan muualla en ole Turkissa nahnyt sellaisia tukkamalleja mita Alanyassa, lienee joku paikallinen tavaramerkki :D Homma on ihan ok silloin kun kaikki tietavat mita hakevat mutta kyllahan se valilla aika rietasta touhua on katsella, on siella itsekin hilluttu ja heiluttu mutta ei sentaan onneksi alasti baaritiskilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) ja niin tuntuu olevan, sen ainakin oon huomannut että varsinkin uskontoasiat on nyt aika räjähdysherkkää aluetta blogipiireissä.

   Poista
 7. Kiva postaus anni! olen seuraillut blogiasi ja jään seurailemaankin :)
  -mistä sitten tunnistaa asiallisen miehen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tuo on vähän sellainen kysymys ettei siihen oikein ole vastausta! Kaikistahan ei voi tunnistaa naaman tai edes käytöksen perusteella heti että millaisia ihmiset oikeesti on. Kun on tutustunut niin luultavasti oma vaistokin jo kertoo :)

   Poista
 8. Mua joskus lirkutteli yksi turkkilainen mies NETISSÄ. Ja joskus ennen vähän usempikin. Hän oli ihan mukava ja kaikkea, mutta oli aika varmasti halua päästä Suomeen. Saattoihan se oikeastikin tykätä minusta, ken tietää, mutta hänen veli asui Suomessa ja tällä oli suomalainen vaimo, että hänkin taisi sitten haluta samaa. Kun hän jotain alkoi naimisiin menosta puhumaan niin olin vähä sillee, että just joo :D No aloinkin sitten seurustelemaan nykyisen mieheni kanssa ja hän jäi sitten varmaan etsimään jotain uutta. Ei hänestä mitään pahaa sanottavaa silti ole. Hän oli ihan mukava ja herrasmies, ei siinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ehkä saattaa hälytyskellot soida kun heti aletaan tunnelmoimaan häitä :D no, ehkäpä hänkin löysi sen oikean:p

   Poista
  2. Jooh kyllähän siinä olin silleen, että mitäs ihmettä :D Toivottavasti löytää tai kenties jo löytänyt. :)

   Poista
 9. Hienosti kirjoitettu: täyttä asiaa :) Joskus joku tuttu on kysynytkin, että miten jaksat elää kaiken tuon huijaamisen ja pettämisen keskellä. No, eipä se todella aina olekaan niin ihanaa seurailla touhua vierestä, mutta pääasia on kuitenkin se, että omassa parisuhteessa näitä asioita ei esiinny ja kun näkee kuitenkin myös paljon niitä onnellisia ja toimiviakin parisuhteita täällä :)

  Ja se on kuitenkin vajaa puoli vuotta vuodesta tuota hulluinta aikaa, kun täällä on enemmän turisteja ja jotkut tytöt ja pojat sekoaa :D Sitten taas täällä jatkuu elämä melkeinpä täysin ilman turisteja ja kaupunki rauhoittuu.. Ja kyllä se oikeasti on niin, että joka puolella on hyviä miehiä ja sitten niitä idiootteja. Maasta ja kulttuurista riippumatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nimenomaan tuo, että jos omissa suhteissaan ja elämässään ei tarvitse katsoa moista, niin kyllä sitä "ulkopuolista" elämää kykenee katsomaan vierestä :) Monet sanookin että Alanya on kuin täysin eri kaupunki kesä- ja talviaikaan.

   Poista
 10. Kiva löytää blogisi,kirjoitit kivasti. Omasta elämästäni täällä voin kertoa että pyrin välttämään mahdollisimman paljon turisteille suunnattuja paikkoja ja istuskelen iltojani mieluiten paikoissa jotka ovat täällä talvisinkin auki.Kesäisin minua ei edes saa esimerkiksi robin hood yökerhoon vaikka joku maksaisi minulle..sinne en mene enää ikinä! ja täytyy myös mainita että ei sinne saa myös kaveripiiriini kuuluvia Turkkilaisia miehiä sen verran oman arvonsa tuntevia ovat etteivät halua tulla nahdyiksi paikoissa jossa juuri on näitä kuuluisia passin perässä juoksijoita ja sekin pitää sanoa että kovin moni nuori mies ei nauti eikä halua edes baareissa tai yökerhoissa käydä. Moni myös ajattelee etteivät Turkkilaiset nuoret naiset käy ulkona mutta kyllä vain käyvät omat ravintolat on Turkkilaisillekkin siellä vaan meitä ulkomaalaisia ei montaa ole ja voin vakuuttaa että vaikka olen blondi ja nuori ei kukaan tule baaritiskille minua iskemään ellen selkeästi antaisi siihen jotain aihetta.Eli ennenkaikkea vaikka Alanya on pieni täällä on kuitenkin ihan omat seurustelupaikkansa Turkkilaisille kuin turisteillekkin eli vaikka on keskikesä niin täältäpä löytyy baareja jonne yksikään rasvaletti ei pääse edes sisälle ihan jo ulkonäön perusteella.Omat lähimmät ystäväni täällä ovat aivan tavallisia nuoria koulutettuja aikuisia heistä yhtäkään en voi kuvitellakkaan huutelemassa turistien perään toki päät voi kääntyä kaikilla jos oikein kaunis nainen tulee vastaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria :) mä löysin myös blogisi jonkun aikaa sit, jään myös seuraamaan!
   Ai kauhee että mä aina nauran ääneen tolle rasvaletti-nimitykselle :D mutta oot ihan oikeassa! Mä kävin joskus myös "turkkibaareissa" ja meno oli kuin toiselta planeetalta välillä. Robin hoodit, Latinot yms on ihan kivoja paikkoja käydä tuulettumassa, mutta auta armias kun meet sinne tyttöporukassa, varsinkin jos mukana on blondeja eli siitä viimeistään rasvaletit tajuaa että on ulkomaalaisia. Ei sekuntiakaan rauhaa.
   Mut onneks Alanyasta löytyy kaikille jotain :)

   Poista
 11. Se on mielenkiintoista, että kun sanot asuvasi Alanyassa (tai jossain muualla turkissa) niin suhtautuminen baaripoikien osalta muuttuu heti. Sua aletaan kohtelemaan kun ihmistä eikä potentiaalista fiksausta (lainaten nyt sun ilmausta :D). Hyvä postaus kaiken kaikkiaan, hyvn diplomaattinen ja asiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan tosi muuten! :D ei olekaan enää niin fiksattava, haha... Kiitos paljon :)

   Poista