torstai 9. tammikuuta 2014

Bye bye glasses!

Huui! Nyt on meinaan jännää kerrottavaa :) kävin eilen Oulussa silmien laserleikkauksen esitutkimuksessa. Silmissä ja sarveiskalvoissa ei ole mitään estettä leikkaukselle, ja se suoritetaan jo ensi maanantaina! Apua! 

Vähän tulee kiireiset paikat, mutta ensi viikon alku onkin kyllä ainut mahdollinen tuolle operaatiolle. Ens viikon lopulla mennään nimittäin viikonlopuksi Helsinkiin, seuraavalla viikolla mulla on uuden työn perehdytyspäivä ja loppuviikosta alkaen töitä! Nyt ei tarvitse sitten pelailla sairaslomapäivien kanssa. Mun ego saa kyllä pienen kolauksen, koska leikkauksen jälkeen on viikon meikkauskielto (+uinti, sauna, hikiliikunta) eli joudun pörräämään Helsingissä, Matkamessuilla ym. ihmisten ilmoilla ihan naturellina :D ja jää nyt zumbat ja spinning tauolle. Ehkä mun itsetunto nyt kestää tämän :D


 Oon ihan huippuinnoissani, että pääsen viimeinkin eroon laseista. Tulee olemaan niin iso ja arkea helpottava juttu!! Ja samaan aikaan oon niin peloissani että vatsaa vääntää, heitän varmaan yrjöt viimeistään maanantaina :D leikkaus on aina leikkaus ja siinä on aina omat riskinsä, ja toipuminen jännittää myös. Korostan myös että mun kipukynnys on niin matala, että se on jo miinuksen puolella, joten suhtaudun varauksella noihin fraaseihin "lähes kivuton", "vain lievää paineentunnetta"....Onneksi saan rauhoittavia, onneksi :D

Hyvänäköiset ihmiset tai jollain -1 näöllä varustetut ihmiset ei oikeasti tajua, millaista on olla näin huononäköinen ja miten se hankaloittaa elämää! Varsinkin kun silmien herkkyyden ja kuivuuden takia ei pysty käyttämään piilareita (tämän takia mulle muuten valittiin juurikin tämä SMILE-tekniikka). Urheilu - vaikeaa. Uiminen - erittäin vaikeaa, tosin inhoan sitä muutenkin. Kylmä/kuuma/sade - rilleistä on haittaa. Aurinkolasit on oma episodinsa.
Puhumattakaan lasien hinnoista. Joo, tää leikkaus on tosi kallis, mutta maksaa itsensä vuosien aikana takaisin. Mulla ei tällä näöllä (yli -6) puhettakaan, että voisin hyödyntää silmälasiliikkeiden "kehykset, linssit, näöntarkastus, pullakahvit ja lämmintä kättä 50€" -tarjoukset, koska nää mun voimakkuudet tuo saman tien parisataa lisää muun muassa ohentamisen takia. Enkä ees alota miellyttävien kehysten löytämisestä!

Kuva
Nyt tosin jännittää jo sopeutuminen rillittömään elämään - nää on olleet mulla aina! En halua hehkuttaa tätä hommaa vielä liikaa, koska leikkaus on vasta edessä ja ikinä ei tiedä...
Silti oon jo innoissani tulevasta Alanya-sesongista, eikö mun tarvikaan nostella laseja hikisellä nenällä? Saanko käyttää nättejä aurinkolaseja? :D  

 Sain jos jonkinlaista lippua ja lappua luettavaksi. Keskustelupalstoilta meinaan pysyä pois, siellä on aina joku, jonka veljen serkun kaiman lapsi vähintäänkin sokeutui kyseisessä leikkauksessa. Ihan kuin en panikoisi muutenkin liikaa :D

Mikäli lukijakuntaa kiinnostaa niin ehdottomasti teen sit kattavaa postausta leikkauksen jälkeen! Oon niin innoissani :o)!

12 kommenttia:

 1. Ahahah en kestä tot wheelchairkuvaa... Ja joo kaiken maailman postaukset sit ja tietty lärvikuva ilman lasei kans!!

  Ja nii mikä on toi "smile" nimi.. positiivisuus on perseest vai mite se meni!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaah en mäkään kestä... Luonnollisesti joo, kuhan totun tohon rillittömään lärviini :D
   Ja äläpä, on siinä nimellä paiskattu!!

   Poista
 2. Hieno homma, onhan toi leikkaus ihan huippu juttu! :) Toivottavasti kaikki menee hyvin. Hyvä vaan, että on niin pian, ei ehdi liikaa kerätä jännitystä.. kai… :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja onneksi joo, jos sen olisi saanut vaikka kuukauden päähän niin hulluksihan tässä olisi tullut :D

   Poista
 3. Oon niin innoissani sun puolesta, ihan mahtava juttu! :) Tällä suunnalla pidetään ainakin peukut ja varpaat ens viikolla pystyssä ja toivotaan, että leikkaus menee hyvin - oot niin ansainnut sen!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä, hyvää siitä tulee :) Mun silmät operoitiin Istanbulissa 4 vuotta sitten, ja jos oisin tiennyt kuinka helppo ja nopea juttu se oli, olisin teettänyt tuon paljon aiemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo niin muistelinkin lukeneeni joskus sun blogista tuosta!

   Poista
 5. Hmm. Jos mun olis pitänyt kuvailla sun ulkomuotoa, en kyllä olis muistanut, että sulla on lasit :D.

  Oot kyllä rohkea, musta ei olis tohon. Mutta -6 on todella paljon, joten ymmärrän kyllä miksi meet.
  Tuli tästä mieleen isäni, jolla jokunen vuosi sitten todettiin kaihi. Jossain välissä hän tunnusti, ettei edes nähnyt autoa ajaessa niitä isompien kylttien tekstejä. Ihme et ollaan hengissä vielä :D.

  Eikä kannata mennä keskustelupalstoille. Mä voin kertoa, että tunnen jopa kolme, jotka on ollut leikkauksessa ja kaikilla on käynyt ihan hyvin ja on ollut tyytyväisiä. Kaks tyyppiä on tosin ollut jo leikkauksessa yli 10 vuotta sitten, joten jo silloin oli hyvät leikkausmenetelmät. :)

  Ja hyvin kaikki menee, älä hermoile liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no se on hyvä :D
   Hui kauhee, sun isällä on ollut kyllä rautaiset hermot. Ajotaito on ainakin huipussaan :D

   Kiitos paljon, yritän pysyä niin rauhallisena kuin pystyn!!

   Poista
 6. Vau, tsemppiä! Eiköhän se hyvin mene :) Itsekin haaveilen samasta operaatiosta! Nyt käytän koko ajan piilareita, mut oishan se helpompaa ko ei tarvis laseja eikä piilareita :) Ja ois kiva kyllä lukee sitte postausta siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo teen sit postauksen heti kun voin :)

   Poista