keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Silmäkontrolli ja passin odottelua

Moro. Tänään kurvasin Ouluun silmäleikkauksen kuukausikontrolliin. Siitä on tosiaan jo kuukausi! Jännäsin vähän, että miten silmät on parantuneet, vaikka itsellä onkin ollut hyvä tunne. Itse asiassa näen nyt paremmin kuin lasien kanssa! :D lasien kanssa en nähnyt sen kirjaintaulun viimeistä riviä, mutta nyt ei ollut ongelmaa. Silmät lisäksi kuvattiin ja tarkistettiin muutenkin kokonaisvaltaisesti. Seuraava kontrolli olisi puolen vuoden päästä eli heinä-elokuussa, mutta oon sillon melko varmasti Turkissa. Ei kuulemma ole niin justiinsa tuon seuraavan kontrollin kanssa, mikäli silmät vain tuntuu hyvältä. Sen näkee sit :) lisäksi sain ajokorttitodistuksen vietäväksi poliisilaitokselle, että kortista poistetaan lasien käyttämistä vaativa osa. Jee!

 Viikonloppuna pääsin pitkästä aikaa tuulettumaan. Ja lähti vähän lapasesta kun suorastaan innostui.. :D eipähän tarvi käydä taas vähään aikaan, haha.

Alan pikkuhiljaa tottua lasittomaan naamaan :D
 
Suurlähetystö pistää taas parastaan. Mullehan soitettiin sieltä tammikuun lopulla ja laitoin sit seuraavana päivänä, 28.1., sinne sähköpostia että minkälaista asiaa, mua on vähän hankala saada nyt päivisin kiinni. Siihen vastattiin eilen 10.2. (ja jostain syystä turkiksi, vaikka laitoin suomeksi) että passi on valmis ja sen voi hakea. PAITSI ETTÄ passia hakiessa mä maksoin sen postittamisesta vielä erikseen 12 euroa ja virkailija vielä varmisti, että kyllä passi postitetaan tänne pohjoiseen. Mä en enää tiedä itkisinkö vai nauraisinko näille. Saapa nähä saanko tuotakaan murheenkryyniä ikinä kotiin asti. Seuratkaapa instagramia (sivupalkki), laitan siitä ihmeestä HETI kuvan kun sen saan :D

4 kommenttia:

 1. Voi, mä olen itkenyt tuon suurlähetystön toiminnan kanssa monesti - hyvin ovat saaneet tuotua turkkilaisen virastokulttuurin Suomeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Huomasin sen kansalaisuutta hakiessa ja hikeä jo pukkas kun mietin, että taas pitää heidän kanssaan olla tekemisissä :D siitähän se riemu repeää kun nämä alkavat niitä suomalaisten oleskelulupahakemuksia setvimään...

   Poista
 2. Pakko yhtyä edelliseen kommenttiin! Vaikka Suomessa ollaan niin turkkilainen kulttuuri seuraa perässä. :D Itse en ole tuon rumban takia ollenkaan edes hakenut passia, Suomen passi ja Turkin kimlik riittävät mainiosti ainakin vielä toistaiseksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on passi kourassa! Ihmeen kivuttomasti se LOPULTA kävi, mulle se rumba oli kimlikin hakeminen ja odottelu :D onneksi on ohi, eikä toivon mukaan tarvi ihan heti olla tuon puljun kanssa tekemisissä :D mulle olis riittänyt pelkkä kimlik myös, mutta jotenkin halusin sit kumminkin passinkin..

   Poista